Als je op een scooter, bromfiets of snorfiets wilt gaan rijden dan moet je in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Voordat je op rij-examen kan gaan moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor het bromfietsrijbewijs.

Het CBR Bromfiets theorie-examen:

Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben. Dit examen wordt afgenomen in Heerlen en Maastricht. In onze webschop kun je boeken kopen voor je theorie of je kunt een online cursus volgen en evt meebieden op deze cursus… klik dan op onderstaande afbeelding.

Praktijkopleiding Bromfietsrijbewijs

Vanaf 1 maart 2010 is het CBR praktijkexamen voor de brommer/scooter verplicht. De kandidaat moet op het rij-examen kunnen aantonen dat hij veilig en verantwoord door het verkeer heen kan komen en dat hij het voertuig op een juiste manier bedient.

Hoe werkt het nieuwe Bromfietspraktijkexamen?

Tijdens de rijlessen volgt de instructeur de kandidaten met de scooter. In het begin leek het erop dat vier rijlessen voldoende zouden zijn, maar na een aantal maanden blijkt dat dit toch vaak aan de krappe kant is. De dagopleiding bestaat uit vier rijlessen. Als je geen rijervaring hebt dan zijn 2 voorlooprijlessen geen overbodige luxe. Uiteraard kun je ervoor kiezen om twee lessen per week te nemen.

Het is mogelijk om alles op 1 dag af te werken. We  beginnen dan om 8.30uur en 12uur is er pauze.  Na de pauze rijden we verder en gaan dan op examen. De dagopleiding is wel alleen mogelijk als je een intest hebt gehad.

252180526

GEGARANDEERD VOOR EEN VASTE PRIJS JE RIJBEWIJS

Kosten opleiding:

losse les € 43,00

Los praktijk examen € 169,-

Online theorie cursus € 25,-

Verplichte admin- en verzekeringskosten € 47,50

4uur les en examen € 242,50
5uur les en examen € 295,00
all-in gegarandeerd € 325,00
Prijzen zijn inclusief 21% BTW*Je krijgt een tegoedbon van € 100,- voor korting op je auto rijopleiding.